Köpeklere Dair Her Şey
Köpeklerde Kulak Bakımı
Yazar: - 17 Eylül 2022
402
0

Köpeklerde kulak bakımı, köpeklerin vücut sağlıklarının bütünlüğünü koruması adına oldukça önemlidir. Hayatınıza aldığınız köpeğinize dair tüm sorumlulukların size ait olduğunu unutmadan, gerekli olan tüm bakımları düzenli şekilde gerçekleştirmek köpeğinizin çok daha keyifli ve konforlu bir hayat sürebilmesini mümkün hale getirir. 

 

Günümüzde pek çok köpek sahibinin kafasını oldukça karıştıran bir konu olan köpeklerde kulak bakımı konusu, en sık araştırılan konuların arasında gelmektedir. Köpeklerin kulaklarının oldukça detaylı, girintili ve çıkıntılı bir yapıya sahip olması, bakımlarının ve temizliklerinin nasıl yapılacağı hakkında kafa karışıklığı yaşanmasına neden olabilir. Temizliğin ve bakımın yanı sıra, ne kadar süre aralıklarla yapılacağı da köpek sahiplerinin kafalarını karıştıran konulardan biri olarak bilinmektedir. 

 

Köpek Kulak Solüsyonlarından Yardım Alın

Köpeklerde kulak bakımı bilinenin aksine çok önemlidir ve düzenli aralıklarla yapılmadığında köpekler enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalır. Dolayısıyla kulak temizliğini göz ardı etmeniz, köpeğinizin çok daha büyük problemler yaşamasına neden olabilir. Bu gibi sebepler göz önünde bulundurulduğunda köpeklerin bakım rutinlerine kulak bakımı ve temizliği de eklenmeli ve bu bakımın sağlıklarına zarar vermeyecek şekilde yapıldığından emin olunmalıdır. Köpeklerin kulak sağlıkları ve bakımları adına özel olarak üretilen köpek kulak solüsyonları, kulak bakımının kolaylıkla yapılabilmesini sağlar. Köpek kulak solüsyonları için veteriner hekimden yardım alabilir ve bu sayede köpeğinize en uygun solüsyonu seçebilirsiniz.

 

Köpeklerin Kulaklarını Temizlerken Dikkat Edilecekler 

Köpeklerde kulak bakımı esnasında dikkat edeceğiniz ve göz önünde bulunduracağınız birkaç etken, bu bakımların sağlıklı şekilde gerçekleşmesi adına önemlidir. Enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak adına yapılan kulak bakımlarının bilinçsiz şekilde gerçekleşmesi, köpeklerin daha farklı problemler yaşamalarına neden olacağı için titizlikle yapılmaları gerekir. 

 

Köpeğinize kulak bakımı ve temizliği yapmadan önce, kulaklarını incelemeniz gerekir. Köpeklerin ırk, tür ve cins olarak birbirinden farklı olması, anatomik olarak da değişiklikler yaşamalarına neden olmaktadır. Dolayısıyla köpeklere yapılan kulak bakımlarının hepsi için aynı şekilde gerçekleştiğini düşünmek kesinlikle yanlış olacaktır. 

 

Eğer köpeğinize bakım yapmadan önce kulaklarını incelediğinizde kulak içlerinde enfeksiyon ya da iltihap görülüyorsa, bu durumda kulak temizliği uygun olmayacaktır. Gözle görülen bir iltihabın olmamasına rağmen köpeğiniz sürekli olarak kulaklarını kaşımaya çalışıyorsa, kulak üzerinde kızarıklık meydana gelmiş ya da tahriş olmuşsa, bu durumda da temizlik yapılmamalıdır. Bu gibi bir durum ile karşılaştığınız taktirde vakit kaybetmeden veteriner hekime danışmalı, enfeksiyonun neden kaynaklandığını tespit ederek, tedavi sürecini başlatmalısınız. 

 

Köpeğinizin kulaklarını incelediğinizde normalin dışında bir durum görmüyorsanız bu durum temizlik ve bakım aşamasına geçebileceğiniz anlamına gelir. Köpeğinizin kulak temizliği için temiz ve steril bir havlu, veteriner hekim tarafından önerilen ve köpeğinize uygun olan bir solüsyon ve pamuk gibi malzemelere ihtiyacınız olacaktır. 

 

Temizlik esnasında köpeğinizi sırtı size dönük olacak şekilde oturtmalısınız. Bu pozisyonda köpeğinizin kulak kepçesini biraz yukarı kaldırmalı ve kulak kanalının iç kısmına temizleme solüsyonundan tavsiye edilen miktarda sıkmalısınız. Ardından 30 saniye kadar kulak kısmına masaj yaparak, solüsyonun kulak kanalının iç kısımlarında biriken kiri parçalamasını sağlamanız gerekmektedir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından köpeğinizin başını eğerek solüsyonu ve kirleri havlu bir peçete yardımıyla temizleyebilirsiniz. Solüsyon likit olması sebebiyle, kendiliğinden akacağı için temizlik oldukça pratik ve kolay şekilde gerçekleşecektir.

 

Köpeklerde kulak bakımı bu şekilde gerçekleşebilir. İlk denemelerinizde zor gibi görünse de köpeğinizi oyunlar ile yorarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bir süre sonra hem köpeğinizin hem de sizin bu bakıma alışmış olmanız, işlemin çok daha kolay şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ