Köpeklere Dair Her Şey
Alman Kurdu (Alman Çoban Köpeği)
Yazar: - 01 Ekim 2019
1.865
0

Tavsiye edilenler: Büyük çocuklu aileler

Bakım Seviyesi: Düşük-Orta

Ömrü: 10-14 yıl

Mizaç: Aktif, zeki

Cinse Genel Bakış

Alman Çoban Köpeği, büyük köpek ırkları arasında yer alır. Alman kurdu dışarıdan oldukça net bir şekilde belli olur. Genellikle siyah ve altın karışımı renklerine sahiptir. Gür, kalın kuyrukları, sivri kulakları ve kurt benzeri görünümleriyle ünlüdürler.

Sağlıklı erkek Alman Çoban Köpekleri genellikle 30 – 40 kg ağırlığında ve 60 – 65 cm boyundadır. Dişiler genellikle 22 ile 32 kg arasındadır ve yaklaşık 55 – 60 cm boyundadır.

Alman Çobanlar zekası için yetiştirildiler ve en zeki köpek ırklarından biri olarak kabul edildiler. Zekası, itaatleri ve eğitilebilirlikleri Alman Çoban’ın dünyadaki en uyarlanabilir ve çok yönlü köpek ırklarından biri haline gelmesine neden olmuş ve çoğu zaman askeri, arama kurtarma ve polis rollerinde kullanılmaktadır.

İyi eğitildiklerinde ve erken ve sıklıkla sosyalleşdiklerinde çok güvenli bir cins olarak kabul edilirler ve bu nedenle mükemmel bir aile hayvanıdırlar.

Yaşam süreleri genellikle 10-14 yıl civarındadır, ancak bazılarının 20 yıldan daha uzun süre yaşadığı gözlemlenmiştir.

Kişilik ve Mizaç

Alman Çobanlar çok aktif köpeklerdir, öğrenmeye istekli ve zekidirler. Yorucu aktivitelere bayılırlar ve günde en az bir kere yürüyüşe ya da koşmaya ihtiyaç duyarlar. Ayrıca kovalamayı ve yakalamayı oynamayı da seviyorlar, bu yüzden topla veya Frizbi ile oynamak onlar için harika bir aktivite olabilir. Egzersiz gereksinimlerini aklınızda bulundurun, çünkü egzersiz veya zihinsel zorluk eksikliği köpeğin huzursuz ve yıkıcı olmasına neden olabilir.

Alman Çoban köpekleri meraklı ve uyanıktır, ancak genç yaşta sosyalleşmezse ailesini ve bölgesini aşırı koruyabilir. Koruyucu yapısı onu mükemmel polis köpeği yapar. Ailelerine yakın olmayı seven, sadık, korkusuz ve zeki bir arkadaştır ve sadece gerekli olduklarında havlarlar. Sevdiklerini korumak için, hatta kendi hayatlarını verme noktasına gelmek için her şeyi yapmaya isteklidir. Alman Çobanları çocuklar için harikadır, fakat büyük ve ağır oldukları için küçük çocuklar ve bebeklerle yalnız bırakılmamalıdırlar.

Çoğu köpek ırkında olduğu gibi, sahibi köpeğin lider olduğuna inanmasına izin verdiğinde sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, sahiplerinin yetkilerini sakin fakat kesin bir şekilde belirtmeleri şarttır. Akıllarından daha ziyade kendilerinden daha zayıf olduğunu düşündüğü birini dinlemeyeceklerdir. Erken yaşta iddialı bir sahibi tarafından eğitilmelidir. Pasif sahipler ürkek köpeklere yol açabilir, bu da gelişmesini engelleyebilir.

Yaygın Görülen Alman Kurdu Hastalıkları

Alman Çoban’ın hastalıklarının birçoğu, cinsin yavrulama yoluyla erken gelişmesinden kaynaklanmaktadır.

Kalça ve Dirsek Displazisi: Kemik ve eklemin birbirine tam olarak uymadığı kalça ve dirsek displazisi, daha sonraki yaşamlarında artrite yol açabilir. Ortopedik Alman Çobanların% 19.1’i kalça displazisi geçiriyor.

Dejeneratif Miyelopati: Bazı Alman Çobanları, dejeneratif miyelopati olarak bilinen nörolojik hastalığı yaşayabilir, ancak cinsinde bir yatkınlık olduğunu öne sürecek kadar sık ​​ortaya çıkmaz. Hastalığı test etmek için ucuz bir tükürük testi mevcuttur ve potansiyel alıcılar damızlıktan bir test isteyebilir.

Von Willebrand Hastalığı: Alman Çobanları, kanın pıhtılaşmasını engelleyen bir kan hastalığı olan Von Willebrand hastalığına normalden biraz daha yatkındır, midede aşırı kanama, kanama, diş eti kanaması veya kanın oluşmasına neden olabilir. Şu anda tedavi edilemez ve kan nakli sadece mevcut tedavilerdir.

Pankreas Yetersizliği: Alman Çoban köpeklerinin % 1’i pankreas yetersizliğinden muzdarip olup, köpeğin yiyecekleri sindirme ve emme yeteneğini kaybetmesine neden olmaktadır. Belirtiler arasında kilo kaybı, iştahsızlık, gaz ve köpeğin dışkılarında bir değişiklik olmasıdır. Bununla birlikte, gıda ile alınan pankreas takviyeleri şeklinde tedavi edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ