Köpeklere Dair Her Şey
Köpeğim Titriyor, Neden Olabilir?
Yazar: - 24 Ekim 2021
544
0

Köpeğim titriyor, neden olabilir üzerine köpek sahipleri bilgi edinmek isteyebilir. Süreçte hayvanların farklı olaylara karşı farklı tepkiler oluşturabileceği bilinmelidir. Tamamı ile bireyden kaynaklanmadan oluşabilecek tepkimeler köpek sahibini huzursuz bir duruma sürüklememelidir. Köpeğin tepkime olarak gösterdiği titreme durumu olumlu bir ifade şeklinde yorumlanabilecek gibi olumsuz bir durumun varlığını da ortaya koyabilir.

Köpeklerin Titreme Sebepleri

Köpeğim titriyor, neden olabilir konusu sebepleri araştırılarak ve tüm belirtiler ortaya konularak teşhis edilebilir. Bunun için öncelikle köpeğin türü ve ne gibi şeylerden hoşlanıp hoşlanmadığı da önemlidir. Bazen bu davranış yavru köpeklerde daha sıklıkla karşılaşılabilirken ve normal olarak kabul edilebilirken bazı durumlarda daha yetişkin yaştaki bir köpek için farklı bir rahatsızlık olduğunun göstergesi olarak kabul edilebilir.

Köpeklerde titreme durumu beynin fonksiyonları ile ilgili bir problem olduğunu gösterebileceği gibi köpeğin alerjik bir durumdan etkilenmesinden kaynaklı olarak da titremesi ortaya çıkabilir. Yalnızca titreme değil bunun yanında öksürme veya hapşırma gibi çeşitli eylemlerde eşlik edebilir. Çoğu köpek stres anında titreyerek kendini korumaya alabilir. Psikolojik süreçler köpekte titreme davranışı ile zuhur edebilir. Çoğu titreme durumu farklı sebeplerden dolayı meydana gelebilir. Bu karnında bulantı yaşayan bir köpeğin dışarıya yansıttığı bir tavır olabilir. Herhangi bir yediği besinden kaynaklı olarak zehirlenen bir köpek de böyle bir tavırda bulunur. 

Aşırı yaşlanmış bir köpek bacak hakimiyetine engel olamadığı için titreme durumuyla denge sağlamaya çalışabilir. Bazı köpekler epilepsi nöbeti geçirir. Bu da titreme ile kendini gösterir. Aşırı kaygılı ve üzüntülü durumda olan köpek titreyerek bu durumunu dışarı yansıtacaktır. Son olarak özellikle yavru köpeklerde görülen üşüme, titreme refleksi ile kendini ortaya çıkarır. Tüm bunların dışında ölmeye yakın bir durumda olan köpek titreyerek ayakta durmakta zorlanabilir. Süreçte köpeğin böyle bir refleks geliştirmesi farklı sebepleri içereceği için uzman bir veteriner hekim doğrultusunda gerekli tedbirler alınarak doğru teşhis konularak tedavisine başlanılması gerekecektir.

Köpeğin Titremesi Hastalık Sebebi midir?

Köpeğim titriyor, neden olabilir bu konuda ilk akla gelen köpeğin belirli bir hastalığa yakalanıp yakalanmadığıdır. Köpekler insanlarda olduğu gibi belirli nörolojik hastalıklara tutulma riskleri bulunur. Bu çeşitli beyin hastalıkları olabileceği gibi hormonal veya böbrek üstü bezi hastalıkları olabilmektedir. Bu da bu hastalıkların gün yüzüne çıktığını süreçte nöbet tarzındaki çeşitli ataklar ile meydana gelebilir. Bu da titremeye sebep olabilmektedir. Köpeklerin geçirdikleri çeşitli enfeksiyon hastalıklar, iç sebeplerden veya dış sebepten kaynaklı olarak oluşabilecek rahatsızlıklar ve özellikle geçirilen nöbetler titremeye sebep olabilir. Belirli bir hastalıktan kaynaklı olarak oluşan titreme içinde bulunulan krizin derecesine göre artıp azalabilir.

Köpeğim titriyor, neden olabilir konusu özellikle köpek de bir hastalık bulunuyorsa daha anlamlandırılabiliR sonuçlar elde edilmesini sağlar. Hastalık ile karşı karşıya kalan bir köpek vücudun genel mekanizmasını kontrol edememeye başlayarak sistematik bir titremeye ile kendini gösterebilir. Daha çok insanlarda görülebilen sara nöbeti, köpeklerde de rastlanabilen bir durumdur. Bu süreçte içinde bulunan hastalık basit bir enfeksiyon veya vitamin eksikliği olabilirken daha ileri boyutta beyin hastalıkları, tümör, epilepsi nöbeti, oksijen yetersizliği veya besin zehirlenmeleri gibi ciddi hastalıkların göstergesi de olabilir.

Yavru Köpeklerde Titreme Sebepleri

Köpeğim titriyor, neden olabilir köpeğin cinsine ve türüne göre değişen bir etkinliğe sahiptir. Yetişkin köpeklerde farklı nitelendirmeler de bulunabilecek bu durum yavru bir köpek için farklı değerlendirilir. Özellikle kişisel dengesini yeni oturtabilmiş bir yavru köpek genel vücut ısısını korumakta ve bunu dengeleyebilmekte zorluk yaşar. Özellikle kış mevsiminde daha rahat bir şekilde köpeğiniz de gördüğünüz titreme durumu soğuk havaların etkisi ile olabilmektedir. Vücudun genel titremesi olarak değil de daha çok göz bölgesindeki titreme, yavru köpeğin sahip olması gereken ısının altında bir derecede olduğunu gösterir.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ