1905 yıllarında Alaska da görülmeye başlayan bu kopek türüdür. 1925 yılında çıkan difteri salgınında ihtiyaç olan ilaçları bu köpekler aracılığı ile bölgeye göndermişlerdir. Bu köpekler fazla bakıma ihtiyaç duymazlar ve ortalama 12 ve 15 yıl yaşamaktadırlar. Sibirya kurdunun diğer bir adı ise Husky’dir ve çok dayanıklıdırlar tek başlarına küçük bir arabayı veya kızağa çekebilirler. Sibirya kurtları, Kızak köpeği olarak da bilinir.
Sibirya Kurdu Ne İşe Yarar?
Sibirya kurtları çok zeki hayvanlardır ve her şeyi çok çabuk öğrenirler. Sibirya kurtları Chukchi adında ki halk tarafından yüzyıllarca kızak çektirmek için kullanılmıştı bu köpekler ve yine ayni halk tarafından eğitilmiştir. Sibirya kurtları daha sonralarda altın çıkarmada işçi köpek olarak Alaska da çalıştırılmıştı. Sibirya kurtları eğlenceli amaçlı yapılan köpek yarışında da başarı göstererek tüm dikkatleri üstüne çekmişti.
Sibirya Kurdu Nasıl Beslenmeli?
Sibirya kurtlarına yemek artıkları verilmez çünkü sindirim sistemini bozabilir bunun için petshoplarda satılan hazır mamalarla beslenilmekte ama eğer yemek vermek istiyorsanız yağ oranı yüksek olan ve de pişmiş kemik tavsiye edilmiyor. Bu köpeklere daha çok kuru mama veya bisküviler verilebilir ama çok verirseniz obez olma olasılığı yüksek bu yüzden beslerken fazla aşırıya kaçmayın.
Sibirya Kurdu Özellikleri
Sibirya kurtları hareket etmeyi, koşmayı çok severler ve avlandıkları hayvanlar genellikle kuş veya farelerdir. Sibirya kurtları yalnızlığı sevmedikleri için insanlarla iyi anlaşıp onlarla güzel dostluklar kurarlar ama bu köpekler çocuklara karşı daha bir özeldir yani onlara karşı sevgi hoşgörü gösterirler. Sibirya kurtları soğuğa alıştıkları için sıcak ortamları pek sevmezler, aynı zaman da özgürlüğünü çok düşkündür ve inatçılardır. Sibirya kurtların gözleri buz mavisidir biraz ürkütücü olsa da dış görünümüyle çok ilgi görmüştür. Güzelliğiyle ve kendine olan güvenleriyle insanlarla dost olmayı başarabilmiştir. Sibirya kurtları çok zekilerdir ve aynı zamanda da oyunculardı. Bu köpeklerin yetişkinliğe ulaştığında 30 kilo ağırlığına kadar çıkar ve boyu 60 cm’ e kadar çıkabilmekte, ortalama yaşama süreleri ise 13 – 15 yaşına kadar yasayabilmektedirler. Yaşam alanları ise daha çok çiftlik ya da bahçeli evlerdir.